For nyligt var firmaet, hvor jeg havde fået arbejde nødsaget til at lukke ned. Jeg stod pludselig uden fast arbejde.

Situationen føltes rimelig meget håbløst. Jeg har ikke på noget tidspunkt stået uden indtægt. Heldigvis har jeg fra begyndelsen betalt til akasse. Det blev min overlevelse, da jeg til min overraskelse blev uden arbejde.

Jeg har engang imellem spekuleret på, at det var formålsløst at være medlem af akasse. Jeg har jo ikke været
arbejdsløs før i tiden, men heldigivis var jeg fornuftig nok til at fortsætte med at være indmeldt.

Da jeg uden varsel var ledig blev det altså bare en stor sikkerhed.

Arbejdsløshedskassen assisterede med at få overblik over det økonomiske og alt det andet, og de assisterede at lede efter nye arbejdsmuligheder, forfattemotiverede ansøgninger og cv’er. Det var egentlig ret til at gå til.

Der er få jobs i min fagområde. På baggrund af det var jeg forberedt på, at jeg skulle være arbejdsløs i lang tid. Økonomisk ville det blive svært, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på dagpenge som en del af en akasse. Af den årsag var jeg sikret økonomisk. Dagpenge er ikke lige så meget en fast løn, men jeg har råd til at beholde huset, og jeg får mad på bordet. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg absolut taknemmelig over.

Der er jo en del akasser, og det væsentligste for mig er, at min a-kasse er væsentligt for min branche. A kassen skal også være pålidelige. Heldigvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg fik tilbudt et par faste møder hos min a-kasse, og der var ligeledes chance for at skrive sig op til lærerige kurser, som hjalp mig til at blive klogere på blandt andet jobsøgningsstrategier.

For nylig fik jeg et brev fra Frie, som fortalte, at arbejdsløsheds-kassen havde et potentielt praktik til mig. Jeg var positivt overrasket.

Ugen efter var jeg til samtale hos min kommende arbejdsgiver. Det forløb forrygende, og nogle dage efter ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i to måneder, og det er befriende, at jeg igen får løn. Jeg er glad for mine nye arbejdsopgaver.
Det er svært at stå uden arbejde, og det er væsentligt betydningsfuldt at blive tilbudt den korrekte guidning.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløsheds-kasse.
At være berettiget til dagpenge som en del af en arbejdsløsheds-kasse var uden tvivl min overlevelse finansielt. Af den årsag var jeg forsikret finansielt, og jeg blev aldrig nødsaget til at afskaffe de ting, jeg holder af.