Sidste lørdag da mig og min familie vendte hjem fra et par dage i vores sommerhus havde vi haft indbrud i vor parcelhus. Indbrudstyvene havde gennemrodet alle vore ting og snuppet familiens penge, anlæg og IT udstyr. Det er ikke første gang at det er forekommet men hver gang er det ubehageligt. Sidste gang det forekom havde de ikke indvendt huset men bare rapset vor Verner Panton lamper og vores ene kogle i spisestuen. Dette bræk virkede en del mindre professionelt og det tog os flere dage at ordne. Røverne havde simpelthen vendt alle reoler ud på parketgulvet, ak ja selv køkkenet havde tyvene rodet i.

Den gang vi investerede i vores parcelhus for tre år siden var der nemlig allerede indplaceret alarm lige som privatalarm som vi selvsagt lod hænge. Men det lader ikke til at det reagerer særlig godt. Desårsag har jeg bestemt mig for at erhverve et par spritnye gsm alarm. Min storesøster har anbefalet en ny men min kone og jeg vil nu alligevel at adspørge vores naboer hvilken slags alarmsystemer de anvender. Vores ene nabo har tilrådet at vi laver låsetøj på alle vores døre og vinduer således at det fremkommer mere udfordrende for tyvene at finde en udgang. Min hustru er dog overhovedet slet ikke vild med tanken om at vi og børnene faktisk skal være låst inde sammen med tyveknægtene i tilfældet af de foretager røveri imens vi sover.

Vi har brug for en alarm der er tilknyttet vores telefoner. På denne måde kan vi nemt se om der er ubudne fremmede imens vi og børnene er på ferie eller i vores fritidhus. Det er ligeledes praktisk at man kan se hvis alarmen er gået så man kan få fat på de omkringboende, således de kan få fat på ordensmagten. Det er ligeledes af høj vigtighed at vi investerer i en tyverialarm som vor rollinger uden besvær kan slå til og fra. Rollingerne kommer jo hjem fra fritidsordning før end vi kommer hjem fra kontoret. Alarmen bør være ligetil at navigere men på samme tid skal alarmen desuden også være bedre end vores forrige. Det aller vigtigste er at vi så hurtig så muligt fremfinder en bedre løsningsmodel sådan at vi slipper for den frygtelige følelse når man kommer tilbage til et smadret vindue og et berøvet hjem.