København blev for adskillige år siden kåret som alles sikreste cykelby, og lige før jul så vi endnu en skelsættende statistisk perle i medierne. Der er nu en overvægt af cykler i byen, ift. busser og biler. Konklusionen er intet mindre end historisk, idet vi sammenligner med resten af den vestlige verden. Og så er der de åbenlyse plusser, at luften, vi indånder, højnes, idet der sker minimal produktion afforurening sammenlignet med hvis alle mennesker kørte på arbejde i biler. Foruden det desforuden ret sikkert at færdes på cykel i vores by, fordi der er stier til cykler på alle hovedfærdselsårene, hvorved du er aldrig solo cyklist, hvorfor du har minimal risiko for, at køretøjer misser dig og din cyklist. Dog skal du endnu give agt for drejende lastvogne.
På dette grundlag er du givetvist også en der kører på cykel og skal have en ny dame- eller herrecykel. Eller sandsynligvis er en af ungerne blevet så gammel, at det mangler sin første børnecykel. Prøv at udvælge en cykel, som passer til det individuelle behov. Så det er væsentligt at blive klar over, hvorvidt du kun skal køre på cykel små ture inderst i byen hvorfor du muligvis kan klare dig med en herre- / damecykel i bedstemor/far-stilen, eller du cykler markant længere på din arbejdsplads, og således skal se på racermodeller.
Er du i en fremskreven alder, eller lider af f.eks. nedsatte kræter eller fx egentlig ret magelig anlagt, er en el-cykler som skræddersyet til dig. I denne situation skal du tænke over, om du kunne tænke dig elcykleni sportsmodel, almindelig cykel eller fx mere klassiske indkøbscykel. En sådan tohjulet model er i tillæg også god for miljøet, fordi den får energi fra batterier, som er lavet med lang levetid. El-cyklerne har forskellige mekanikker, men modellerne med centermotor foruden motor på forhjulene er pt de mest forhandlede i Danmark. Der er som bonus elcykler påsat motor på baghjulet. En centermotor-cykel fører som den allerdyreste, men har altså som bonus et vældigt godt motortræk. Det er mange af de samme fabrikanter, som ligeledes laver cyklerne på el. Eksempelvis Kildemoes foruden Raleigh for blot at nævne nogle.